Køkkenlinje på uddannelsesmesse - få de dejlige opskrifter her

Igen i år deltog Glad Fagskole på uddannelsesmessen i Roskilde. Og igen i år havde Køkkenlinjen, i samarbejde med Køkkenlinjen fra Københavns Fagskole, forberedt nogle lækre smagsprøver til de mange gæster på messen.

Så hvis du er en af de heldige der fik smagt på maden, og fik du ikke taget opskriften med, så får du dem her:

 

Müslibar

           

20 stk.

ingredienser:

225 g sukker

6 spsk. Sirup

225 g smør

300 g havregryn

225 g nødder og kerner

225 g tørrede frugter

evt. ca. 200 g mørk chokolade

 

Fremgangsmåde:                                                                                                                                                                                                                                                           Tænd ovnen på 145 grader. Varm sukker, sirup og smør op i en gryde. Rør havregryn i. Hak nødder, kerner og tørrede frugter og rør dem i.                                                            Spred dejen ud i en lille bradepande ( 26*21 cm ) beklædt med bagepapir og tryk dejen godt ned med en dejskraber.                                                                                              Bages ved 145 grader i 30 min. Afkøl og skær ud i små stykker, ca. 5*4 cm.

 

Stikkelsbærchutney med cognac og ingefær

          

Ingredienser:

750 g. stikkelsbær

3 dl vand

300 g. rørsukker

1 tsk stødt nellike

1 spsk kardemomme

2 spsk cognac 

1 spsk friskhakket ingefær

1 brev Melatin, den røde fra Tørsleffs

lidt kartoflemel, hvis den er for tynd

1 spsk Atamon og lidt til at rense syltetøjsglasene i

 

Fremgangsmåde:

Kog langsomt bær, vand og sukker. Når det koger, tilsætter du nelliker, kardemomme, cognac og ingefær. Lad det koge et øjeblik til det hele er rørt ud i grøden. Tilsæt Melatin, evt med en skefuld kartoffelmel eller to.

Skold syltetøjsglas og sving Atamon rundt i dem inden chutneyen hældes på glasene. Luk straks.

 

      Knækbrød

                

16 stk.

Ingredienser:

1 dl hørfrø

1 dl solsikkekerner

1 dl græskarkerner

1 dl sesamfrø

1 dl havregryn

3 ½ dl mel

1 ¼ dl olie

2 ½ dl vand

1 tsk. salt

1 tsk. bagepulver

 

Fremgangsmåde:                                                                                                                                                                                                                                 Ingredienserne blandes og smøres ud på 1 eller 2 bageplader i den ønskede tykkelse, der skæres riller i dejen svarende til den ønskede størrelse, dine knækbrød skal være. Bages ved 160 grader i ca. 1 time og 15 min, eller til de er gyldne og sprøde. 

      Sensommer spidskålssalat

                       

4 personer
Ingredienser:
1 spidskål
200 g. perlebyg
100 g. hasselnødder
100 g. tranebær
sesamkorn og mynteblade til pynt

Dressing:
1 dl olie
2 spsk. honning
1 citron
salt og peber

Fremgangsmåde:
Skyl perlebyg i koldt vand inden kogning, og kog det i rigeligt vand med salt til de er møre.
Snit spidskålen meget fint, og skyld den godt i koldt vand.
Hak hasselnødder og skær tranebær fint.
Rist sesamkornene på en hed pande til de får en fin gyldenbrun farve

Dressing:
Bland olien med citronsaft, honning og salt og peber.
Husk.. smag den til inden den blandes med salaten.
Mix ingredienserne, og bland den med en del af dressingen. Slut af med at pynte salaten med sesamkorn og mynteblade.